...
Реєструйся

Перерахунок пенсій – роз’яснення від Пенсійного фонду


У Пенсійному фонді України розповіли про перерахунки пенсій, які чекають на українців цього та наступного року. Так, Ірина Ковпашко (голова правління ПФУ) розповіла, що з 1 грудня відбудеться перерахунок пенсій у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Цього року такий перерахунок уже проводився: у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму у липні.

Із 1 грудня відбудеться чергове зростання прожиткового мінімуму із 1435 до 1497 гривень.

«Це підвищення торкнеться великої кількості людей, у складі пенсійної виплати яких є надбавки, доплати, підвищення, що базуються на розмірі прожиткового мінімуму. Ми очікуємо, що цей перерахунок відбудеться для приблизно 8 мільйонів пенсіонерів, можливо, і більше», – зазначила голова правління.

Для забезпечення виплати пенсій після грудневого перерахунку необхідно буде додатково спрямувати до 500 мільйонів гривень.

Черговий етап підвищення «військових» пенсій з 1 січня 2019 року

У 2018 році проведено перерахунок пенсій більш ніж 500 тисячам військових пенсіонерів. На ці виплати додатково спрямовано майже 8,2 мільярда гривень. Сума підвищення після 1 перерахунку становила до 1,5 тисячі гривень.

Осучаснення пенсій відбудеться з 1 березня 2019 року, на підставі змін до законодавства, затверджених у жовтні 2017 року, у березні буде проведено осучаснення пенсій.

«Очікується, що березневе підвищення пенсій складе 17% від суми пенсії, яку людина отримувала на момент перерахунку», – зазначили у Пенсійному фонді України.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Алгоритм подання роботодавцями трудової книжки на оцифрування
Роботодавці подають трудові книжки працівників на оцифрування на порталі portal.pfu.gov.ua Першочергово подаються відомості про осіб, які найближчим часом набувають права ...