...
Реєструйся

Перевірка офісів та штрафи під час локдауну у Києві


У Києві під час посилення з 5 квітня карантинних обмежень штрафуватимуть роботодавців за недотримання протиепідемічних правил у закритих приміщеннях, де працюють люди. Про це заявив в ефірі телеканалу «Україна 24» начальник головного управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан.

«Сьогодні основне завдання — зменшити мобільність населення, не допустити в організованих колективах скупчення перебування в закритих приміщеннях. Тому що ми сьогодні фіксуємо щодня антирекорд захворюваності, смертності серед людей саме в організованих колективах, які уникають протиепідемічних заходів у закритих приміщеннях», — зазначив Олег Рубан.

«Будуть [у столичній владі] наполягати із застосуванням відповідних нормативних актів щодо обмеження роботи деяких організованих колективів. Тому що ми на минулому тижні моніторили організовані колективи. На жаль, 85 % колективів працювали в повному обсязі, в приміщеннях не дотримуються дистанції, режиму носіння масок. Тому ми будемо штрафувати таких роботодавців мінімум на 34 тисячі гривень. Що стосується невиконання протиепідемічних заходів – будемо направляти правоохоронні органи для вжиття негайних заходів», — додав він.

Джерело: buh.ligazakon.net