...
Реєструйся

Перший літній номер журналу «Довідник кадровика. Кадровик.UA»


Вийшов друком № 6 журналу «Довідник кадровика. Кадровик.UA». Пропонуємо вам ознайомилися з цікавими темами червневого номера:

• Облік — один із важливих напрямів роботи будь-якого кадровика, оскільки потрібно нічого і нікого не загубити. Звісно, можна вести облік працівників та їх документів не тільки в паперовій, а й в електронній формі, але тільки за можливості. Адже, ведення певних видів обліку передбачає наявність підписів як працівників, так і відповідальних за облік осіб. У будь-якому разі, слід знати, що саме треба обліковувати і як. Детальніше про це у статті «Облікова документація на підприємстві: оформлюємо книги та журнали».

• Ми живемо за часів спрощення. Всі хочуть виконувати мінімум роботи, спростивши її якомога більше. Чи можна зменшити собі кількість роботи, замінивши один документ на розчерк кулькової ручки, — читайте у статті «Чи можна не видавати наказ, замінивши заявами з  грифом «має силу наказу».

• Пам’ятаєте про зміни, які були внесені у жовтня 2018 року до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування»? Минуло більше ніж півроку, а запитання, як оплатити «лікарняний» особі, яка виконує роботи за цивільно-правовим договором ще досить актуальні. Тож читайте у червневому номері про те, як визначити розрахунковий період та обчислити розмір допомоги по тимчасовій непрацездатності за договорами ЦПХ.

Придбати видання Відеоанонс Усі видання для кадровиків