...
Реєструйся

Підприємцям потрібно подавати дані про вакансії в ДСЗ за новими формами


12 липня 2013 року набули чинності накази Мінсоцполітики від 31.05.2013 № 315, 316, 317, якими затверджені нові форми звітності для надання в Державну службу зайнятості.

№ 1-ПА «Інформація про кількість працевлаштованих громадян суб’єктами господарювання, що надають послуги з посередництва у працевлаштуванні».

Даний звіт подають юридичні особи та фізичні особи-підприємці, які надають послуги з посередництва в працевлаштуванні або здійснюють наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в інших роботодавців.

№ 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)».

Зазначимо, що раніше аналогічний звіт подавали лише юридичні особи. Тепер же його доведеться складати і приватним підприємцям. Причому, заповнювати його повинні всі підприємці, які планують оформити трудові відносини з новим найманим працівником, незалежно від системи оподаткування. У формі зазначають дані про вакансію, її характеристики та вимоги допретендентів.

№ 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці».

Відтепер цей звіт потрібно подавати підприємствам, установам, організаціям у разі запланованого масового вивільнення працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці не пізніше ніж за два місяці до вивільнення працівників.

Натомість утратить чинність наказ Міністерства праці та соціальної політики України від 19.12.2005 р. № 420, яким затверджені наразі чинні форми № 3-ПН і № 4-ПН.

Урядовий портал