...
Реєструйся

Підсумки другого етапу Національного туру-марафону «Безпека праці — 2016»


Київські дні охорони праці, що відбулися  20—22 квітня в Києві, завершено успіхом!

У семінарах взяли участь близько 1000 спеціалістів з охорони праці та пожежної безпеки підприємств України. Співорганізаторами семінарів стали об’єднання профспілок,  органи Держпраці України, провідні вищі навчальні заклади.

Слухачі семінару ознайомилися з особливостями розвитку охорони праці в Україні, обговорили проблеми реформування системи та етапи його проведення.

Значний інтерес аудиторії, як завжди, викликав виступ Анатолія Рожкова, експерта з пожежної та техногенної безпеки, члена громадської ради ДСНС України,  члена редколегії журналу «Охорона праці і пожежна безпека».

Тема виступу: «Новий порядок проведення перевірок органами державного нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту. Підготовка підприємств до таких перевірок».

Дмитро Охримчук, провідний інструктор навчального центру ПАТ «Миколаївобленерго» виступив з темою «Організація та проведення інструктажів з охорони праці».

Ірина Шевчук, начальник відділу охорони праці компанії «ПепсіКо-Україна» підняла питання: «Організація системи охорони праці на підприємстві за міжнародними стандартами». Тема надактуальна та перспективна.

Руслан Климась з УКРНДІ цивільного захисту.  Розповів про методику оцінки ступеню ризику від діяльності підприємства.

Петро Кропотов,  начальник відділу ДСНС.  Виступив з докладною доповіддю про концепцію управління ризиками виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Перспективи впровадження ризико-орієнтовних підходів у процесі здійснення державного нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту.

Юрій Грицай, начальник відділу охорони праці Фірми «Т. М. М. – ТОВ» (Київ), члену робочої групи Держпраці України з реформування нормативної бази. Розповів про «Гармонізацію національної нормативної бази охорони праці зі стандартами Євросоюзу».

Ефектним виступом на семінарі став міні-тренінг Олега Картавого, інструктора і викладача з екстреної медичної допомоги та медицини катастроф,  із Центру Спеціальної підготовки. Було проведено  і практичне заняття з  першої домедичної допомоги, як повинна виглядати аптечка першої допомоги, а також надання допомоги при ДТП. Професіоналізм і артистизм цього фахівця не залишили байдужих серед присутніх.

Неабиякий інтерес слухачів викликали виступи партнерів заходу — Надії Пиж зі страхової компанії «Іллічівська», Сергія Пугіна (компанія «Восток-Сервіс-Україна») та Максима Шостака з компанії «ЗМ-Україна».

Учасники семінарів висунули цікаві пропозиції з реформування системи охорони праці в Україні, які аналізуються організаторами Національного туру-марафону та будуть надані до держструктур для ознайомлення та реалізації. Питань у спеціалістів було дуже багато, часом розгоралася жвава дискусія.

Більшість учасників висловили позитивну думку про рівень організації та проведення семінару. Хоч гості й відрізнялися за стажем і  фахом, але кожен мав нагоду знайти щось нове та корисне на семінарі, а відтак піднятися на новий професійний щабель.
На учасників семінару чекали цікаві сюрпризи від організатора: вікторина з охорони праці і смачні подарунки.

Охочих отримати солодкого пана Безпеко було багато. Ми задоволенні тим, що більшість учасників знали відповіді на запитання.

Чекатимемо на вас наступного року на Київських днях охорони праці!

Більше фото на нашій сторінці у Facebook>>