...
Реєструйся

Пілотний проект щодо запуску електронної послуги подання заяви на отримання свідоцтва про народження дитини буде запроваджено в Україні до кінця жовтня


Єдине, що буде потрібно зробити після подання такої заяви в електронному вигляді, це все ж таки приїхати і забрати це свідоцтво, щоб засвідчити актовий запис про народження дитини.

За словами виконувача обов’язків генерального директора ДП «Будинок юстиції» Олексія Олешко, подавати документи онлайн для отримання свідоцтва про народження дитини зможуть не тільки батьки, а й інші особи, приміром дід чи баба дитини, головне — мати оригінал довідки з пологового будинку. До речі, наразі триває робота з отримання оригіналу такої довідки і в електронній формі. Отже, скажімо, якщо киянка буде народжувати в пологовому будинку, вже підключеному до цього пілотного проекту, то після народження дитини отримає як паперовий оригінал довідки, так і електронний й з цими оригіналами можна буде швидко подати документи онлайн на отримання свідоцтва про народження.

Джерело: kadrhelp.com.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації