...
Реєструйся

Планують повернути пенсії держслужбовцям — інвалідам ІІІ групи


Народні депутати вважають дискримінаційним підхід, за яким пенсії отримують тільки працюючі на держслужбі інваліди І та ІІ груп. Тому пропонують повернути право на отримання пенсії працюючим на державній службі інвалідам ІІІ групи з метою впровадження справедливої соціальної політики. Відповідний законопроект було зареєстровано у Верховній Раді 21.04.2017 р. за № 6404.

Цим проектом запропоновано внесення змін до законів України «Про пенсійне забезпечення», «Про державну службу» та «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Проект Закону передбачає відновлення норми, якою було тимчасово припинено виплату пенсії/щомісячного довічного грошового утримання, особам (крім інвалідів I та II груп, інвалідів війни III групи та учасників бойових дій, осіб, на яких поширюється дія п.1 ст. 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»), які працюють на посадах (роботах) та за умовами, передбачених законами України «Про статус народного депутата України», «Про державну службу», «Про прокуратуру», «Про судоустрій і статус суддів», зокрема працюючим інвалідам ІІІ групи

У разі схвалення документ набере чинності з 1 липня 2017 р.

Джерело: www.visnuk.com.ua

Видання для кадровиків