...
Реєструйся

Починаючи з грудня 2015 року проведення індексації залежить від останнього підвищення посадового окладу


Обчислення індексу споживчих цін (далі — ІСЦ) для проведення індексації починаючи з грудня 2015 року здійснюється не індивідуально для кожного працівника залежно від прийняття його на роботу чи зростання його доплат і надбавок, а від моменту останнього перегляду тарифної ставки (окладу) за посадою, яку обіймає працівник.

На цьому наголошує Мінсоцполітики в листі від 28.04.2016 р. № 201/10/137-16.

Якщо останнє підвищення окладу за посадою відбулося у квітні 2012 року, то для визначення суми індексації такому працівнику з грудня 2015 року має застосовуватись індекс споживчих цін, обчислений наростаючим підсумком із травня 2012 року.

У випадку коли працівнику, який трудиться з грудня 2013 року, у вересні 2015 року підвищено посадовий оклад, обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації має здійснюватися із жовтня 2015 року. Якщо працівнику заробітну плату у вересні 2015 року підвищено на суму меншу, аніж сума індексації, то з вересня працівник має отримувати суму індексації, визначену як різниця між сумою підвищення заробітної плати та сумою індексації, яка склалась у вересні. Визначена таким чином сума індексації виплачується до наступного підвищення посадового окладу, у місяці підвищення якого ця сума буде зменшена на суму підвищення заробітної плати.

Джерело: www.interbuh.com.ua

Видання для кадровиків