...
Реєструйся

Порошенко дозволив військовим продовжити службу


Президент підписав Указ

Указом Президента від 31 липня № 462/2015 внесені зміни до Указу від 12 червня № 328/2015.

Згідно зі змінами, військовослужбовців, призваних до армії в першій і другій черзі часткової мобілізації в 2014 році, і побажали продовжувати військову службу, дозволено не звільняти в запас.

Пропонуємо звернути увагу на використання понять:

— звільнення в запас військовослужбовців з військової служби здійснюється, якщо військовослужбовці не досягли граничного віку перебування в запасі і за станом здоров’я придатні до військової служби. Військовослужбовці строкової служби звільняються в запас, якщо вони вислужили встановлені строки служби, — на підставі Указу Президента. Також передбачені інші підстави для особливого періоду (Закон про військову службу);

демобілізація — комплекс заходів (рішення про порядок і строки проведення яких приймає Президент), спрямованих на планомірний переклад національної економіки, органів держвлади і місцевого самоврядування, підприємств/установ/організацій на роботу і функціонування в умовах мирного часу, а Збройних Сил України, інших військових формувань, сил цивільного захисту — на організацію і штати мирного часу (Закон про мобілізацію).

За матеріалами ЛІГА:ЗАКОН