...
Реєструйся

Порошенко відповів на петицію про підвищення зарплат педагогам


Президент України відповів на електронну петицію № 22/012582-єп «Відновлення гарантій, передбачених ст. 57 Закону України «Про освіту» щодо розмірів середніх посадових окладів педагогів».

Цією петицією Президента просять внести до Верховної Ради законопроект про встановлення середніх посадових окладів науково-педагогічним працівникам вищих навчальних закладів 3-4 рівнів акредитації на рівні подвійної середньої заробітної плати працівників промисловості, а педагогічним працівникам вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації та інших навчальних закладів — на рівні, не нижчому за середню зарплату працівників промисловості.

У своїй відповіді Петро Порошенко зазначив, що реалізація таких пропозицій потребують суттєвих додаткових бюджетних ресурсів, а значна частина держбюджету зараз іде забезпечення обороноздатності.

Також Президент нагадав, що в 2015 році двічі підвищувалися оклади працівникам освіти — з вересня і грудня (в цілому підвищення становить близько 25%).

Разом з тим, Президент запропонував прем’єр-міністру опрацювати питання вдосконалення системи оплати праці педагогічних кадрів, зокрема шляхом запровадження стимулюючої складової, і за підсумками проведеної роботи прийняти необхідні рішення.

ЛІГА: ЗАКОН