...
Реєструйся

Порядок бронювання військовозобов’язаних працівників в умовах воєнного стану


В умовах правового режиму воєнного стану бронювання військовозобов’язаних за органами держвлади, іншими держорганами, а також підприємствами, установами, організаціями, які задовольняють потреби ЗСУ, інших військових формувань, населення, здійснюється у порядку, визначеному постановою КМУ від 3 березня 2022 року № 194.

Органи держвлади, інші держоргани подають Мінекономіки погоджені Міноборони пропозиції щодо бронювання військовозобов’язаних у відповідних сферах управління, галузях національної економіки, на підприємствах, в установах і організаціях за формою згідно з додатком 1 до цієї постанови в друкованій формі та/або в електронній формі з відповідним обґрунтуванням.

Мінекономіки узагальнить подані органами держвлади, іншими держорганами пропозиції щодо бронювання військовозобов’язаних і протягом одного робочого дня приймає відповідне рішення та надсилає його копію Міноборони, а також зазначеним органам. У рішенні Мінекономіки зазначається строк дії відстрочки, який не може перевищувати шість місяців.

Для підтвердження надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний час орган держвлади, інший держорган видає військовозобов’язаному витяг з наказу Мінекономіки.

Міноборони організовує через Генштаб ЗСУ доведення в одноденний строк до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки витягів з наказів Мінекономіки.

Джерело: «БУХГАЛТЕР.UA»

Матеріали до теми


У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...
Закон № 3633 діє з 18 травня, оновити дані у ТЦК треба протягом 60 днів
Як ми вже повідомляли, Президент України Володимир Зеленський 16 квітня підписав Закон України від 11 квітня 2024 року № 3633-ІХ ...