...
Реєструйся

Бронювання військовозобов’язаних за оновленою процедурою


У зв’язку із змінами постанови Кабінету Міністрів України від 7 березня 2022 року № 218, та на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 03 березня 2022 року № 194 «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану» керівникам підприємств, установ та організацій галузей агропромислового виробництва необхідно повторно подати документи на бронювання військовозобов’язаних по оновленій процедурі!

Згідно з постановою КМУ № 194, з метою своєчасного проведення комплексу весняно-літніх польових робіт, забезпечення виробництва сільськогосподарської продукції та продовольства для забезпечення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань та населення прошу, у разі потреби, надіслати до Мінагрополітики на e-mail: mobagro2022@gmail.com:

  1. Лист з пропозиціями щодо бронювання військовозобов’язаних з відповідним обґрунтуванням, зазначенням електронної адреси, контактних номерів телефонів та осіб тощо за формою.
  2. Пропозиції щодо бронювання військовозобов’язаних за визначеною формою, що додається, у форматі Excel.

Форми за посиланням https://fex.net/uk/s/rsmr21t.

 

Для оперативного опрацювання матеріалів, файли просимо назвати у форматі:

Рік.

Місяць.

Число (коли подаються пропозиції).

Скорочене найменування організації.

Кількість працівників що подаються для бронювання.

Наприклад:

2022.03.09.Украгрозерно.13.pdf

2022.03.09.Украгрозерно.13.xlsx

Звертаємося до керівників підприємств, установ та організацій галузей агропромислового виробництва, які вже надали пропозиції та отримали витяг з наказу Мінекономіки інформувати у триденний термін Мінагрополітики про звільнення військовозобов’язаного (виключення зі списків, переведення на іншу посаду) або ліквідацію суб’єкта господарювання.

Телефон для довідок: +38 (063) 181-51-83.

Джерело: Урядовий портал


Корисні посилання

  1. Станом на жовтень 2022 останньою редакцією постанови КМУ № 218 є редакція від 07.09.2022.
  2. «Пропозиції щодо бронювання військовозобов’язаних, яким надається відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний час» — це додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 3 березня 2022 р. № 194 (в редакції постанови КМУ від 7 березня 2022 р. № 218) у вигляді таблиці. Заповнювати графи потрібно повністю, робити пропуски не можна. Військовий квиток військовозобов’язаного містить усю інформацію, необхідну для заповнення документа.
  3. Під час процедури бронювання військовозобов’язаних слід керуватися певним алгоритмом і рекомендаціями Міноборони. Наприклад, у листі Міноборони № 220/1469 від 11.03.2022 міститься заборона про бронювання військовозобов’язаних дефіцитних спеціальностей (додається перелік спеціальностей рядового, сержантського, старшинського та офіцерського складу). Цю інформацію братимуть до уваги під час опрацювання пропозицій центральних та інших органів державної влади щодо бронювання військовозобов’язаних, яким надається відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний час.
  4. 29 вересня 2022 набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації деяких питань примусового відчуження та вилучення майна в умовах правового режиму воєнного стану» від 06.09.2022 № 2561-IX.
  5. Бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час є одним із завдань ведення військового обліку (пункт 4 Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних).
  6. Військові адміністрації населених пунктів на відповідній території здійснюють, зокрема, повноваження із бронювання робочих місць для військовозобов’язаних на підприємствах, в установах та організаціях (стаття 15 Закону України «Про правовий режим воєнного стану»).

 

УВАГА! В сучасних умовах дуже важливо кадровикам мати підтримку грамотних юристів, що розуміються на правових основах підприємництва і бізнесу. Наша команда готова допомогти у багатьох питаннях трудового права й наданні зразків та шаблонів документів, що відповідають вимогам законодавства.

Ознайомтеся з нашими послугами за посиланням.

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...
Закон № 3633 діє з 18 травня, оновити дані у ТЦК треба протягом 60 днів
Як ми вже повідомляли, Президент України Володимир Зеленський 16 квітня підписав Закон України від 11 квітня 2024 року № 3633-ІХ ...