...
Реєструйся

Порядок повідомлення про прийняття на роботу працівника буде змінено: проєкт постанови


На профспілковому сайті оприлюднено для обговорення проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до постанов КМУ від 17 червня 2015 року № 413 та від 17 квітня 2019 року № 328». Йдеться про внесення змін до таких урядових актів:

• «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу»;

• «Деякі питання організації ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього».

У першому з них хочуть встановити, що повідомлення про прийняття працівника на роботу подає власник підприємства, установи, організації або уповноважений ним орган (особа) чи фізична особа (крім повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації) до територіальних органів ДПС за місцем обліку їх як платників ЄСВ до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором. Подання відбувається засобами електронного звязку з використанням електронного підпису, відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу.

За відсутності технічної можливості подання Повідомлення про прийняття працівника на роботу в електронній формі таке повідомлення подається у формі документа на папері.

Проєкт передбачає, що саме повідомлення про прийняття працівника на роботу викладуть у новій редакції. Власне, його форма зазнає незначних коригувань — зміняться «шапка» повідомлення та нумерація його рядків.

У Порядку № 328 зазначать, що форму витягу з Електронного реєстру листків непрацездатності затверджує Пенсійний фонд.

Джерело: за матеріалами Федерації професійних спілок України

Матеріали до теми


Чи потрібно повідомляти ДПС про прийняття працівника на тимчасові або громадські роботи за направленням центру зайнятості?
Так, потрібно. Організація та проведення громадських робіт здійснюються на підставі договору про організацію і фінансування громадських робіт, який укладається між центром зайнятості та роботодавцем ...
Зміни у фінансуванні здобуття вищої освіти: ВРУ ухвалила законопроєкт у першому читанні
Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо фінансування здобуття вищої ...