...
Реєструйся

Порядок виплати пенсій у період із 1 січня по 31 грудня 2017 року


6 грудня 2016 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (далі — Закон № 1774). Цей Закон передбачає зміну законодавчих норм стосовно питань установлення особливого порядку виплати пенсій пенсіонерам, які працюють на посадах державних службовців, прокурорів, суддів тощо.

Зокрема внесено зміни до низки «пенсійних» законів, якими прописано, що в період роботи на певних посадах призначені пенсії не виплачуються до звільнення з роботи, а також установлено обмеження розміру пенсій до виплати в період роботи.
Розгляньмо детальніше зміни, які вносяться, та до яких Законів і на яку категорію пенсіонерів вони поширюватимуться.

Категорії осіб, на розмір пенсії яких зміни в законодавстві не вплинуть

Одразу варто зупинитися на категорії осіб, на розмір пенсії яких зміни в законодавстві не вплинуть. Ідеться про інвалідів І та ІІ груп, інвалідів війни ІІІ групи, учасників бойових дій та осіб, на яких поширюється дія п. 1 ст.10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», котрі в період будь-якої роботи отримуватимуть призначену пенсію в повному обсязі.

Спецпосади. Крім того, у період роботи на «спецпосадах» виплачуватимуться пенсії, призначені відповідно до Законів України «Про державну службу» та «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист».

Статтею 5 Закону України «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист» визначено категорію осіб, які є…

Повний текст відповіді читайте в системі «КАДРОВИК-онлайн»

Увага! Матеріалами системи можуть користуватися лише передплатники «КАДРОВИК-онлайн».

З відповіді ви дізнаєтеся, зокрема, про:
• категорії осіб, на розмір пенсії яких зміни в законодавстві не вплинуть;
• кому не виплачуються пенсії/щомісячне довічне грошове утримання;
• порядок виплати пенсій науковим (науково-педагогічним) працівникам та військовим пенсіонерам.
З питань придбання доступу до системи:
(044) 507-2226 (27), podpiska@mediapro.com.ua

Замовити безкоштовний доступ для тестування системи »

Придбати доступ