...
Реєструйся

Посади у сфері найму та зайнятості на ринку праці


Коли на підприємстві виникає потреба в доборі персоналу, до справи залучається особа, яка виконує «рекрутингові» функції. Таку особу називають по-різному: «рекрутер», «хедхантер», «кадровик», «менеджер з персоналу», «ейчар» та ін.

Крім того, кожен роботодавець висуває свої вимоги до відповідних працівників. Так, деякі роботодавці вимагають наявності юридичної або економічної освіти, освіти за напрямом «Психологія» чи «Соціологія». До того ж нині з’являються та впроваджуються в роботу новітні техніки і технології щодо роботи з персоналом.

Тут можна згадати про оновлення ДКХП, а саме Випуск 80, в якому, серед інших, містяться кваліфікаційні характеристики професій за вказаними напрямами роботи. Також тривають роботи щодо оновлення Випуску 1 ДКХП. Відповідно, на практиці можуть виникнути труднощі з вибором потрібних професійних назв робіт.

Як правильно дібрати назву посади, читайте у статті Сергія Кравцова, канд. соціол. наук, ст. наук. співроб. Інституту праці і зайнятості населення Міністерства соціальної політики України та НАН України, у журналі «Довідник кадровика. КАДРОВИК.UA» № 1, 2018.