...
Реєструйся

Потрібно міняти реєстрацію в паспорті при зміні назви вулиці?


ДМС в листі від 07.04.2016 р. № 2164/3-16 надала роз’яснення щодо порядку внесення змін у паспорт громадянина України у зв’язку зі зміною назви вулиці.

Статтею 6 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» визначено, що у разі прийняття рішення про зміну нумерації будинків, перейменування вулиць, населених пунктів і т. д. вносяться зміни до реєстру територіальної громади зі збереженням попередніх даних з подальшим внесенням цієї інформації до Єдиного державного демографічного реєстру.

Зазначені відомості за бажанням особи вносяться в документи про місце проживання/перебування. Такі відомості вносяться безкоштовно.

При цьому особа не зобов’язана звертатися в органи реєстрації для внесення таких відомостей в документи. Тобто ні Закон, ні Правила реєстрації місця проживання не зобов’язують осіб вносити зміни в документи у разі перейменування вулиці.

Що стосується паспорта-картки (нагадаємо, такі видаються зараз тільки 16-річним) — інформація про місце проживання візуально у ньому не вказується, а лише вноситься в чіп, імплантований в паспорт. Тому особі на її вимогу видається довідка про реєстрацію місця проживання або місця перебування.

Джерело: ЮРЛИГА