...
Реєструйся

Повідомлення ДФС про прийняття керівника підприємства на роботу


ДФС в листі від 28.10.2015 р N 22788/6/99-99-17-03-03-15 повідомила, що інформація про зміну керівника оновлюється в контролюючих органах на підставі відомостей, отриманих від державного реєстратора, у порядку, визначеному Законом «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» від 15.05.2003 р N 755-IV.

Відносно платників податків, відомості про яких не включаються до ЄДР, інформація про зміну керівника та/або головного бухгалтера оновлюється на підставі уточнених документів та заяви за ф. N 1-ОПП.

Разом з тим, згідно з ч. 3 ст. 24 КЗпП, працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, і повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Порядок повідомлення ДФС та її територіальних органів про прийняття працівника на роботу затверджений постановою Кабміну від 17.06.2015 р N 413.

Відповідно до Постанови N 413, повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) або фізичною особою в територіальні органи ДФС за місцем обліку їх як платника ЄСВ за формою згідно з додатком до Постанови N 413 до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором.

Оскільки уявлення ДФС та її територіальним органам повідомлення про прийняття працівника на роботу та порядок внесення інформації щодо зміни керівника в облікових даних платників податків регулюється різними правовими актами, повідомлення згідно з додатком до Постанови N 413 подається незалежно від подання інформації про зміну керівника в порядку, визначеному Законом N 755.

За матеріалами ЛІГА:ЗАКОН