...
Реєструйся

ПОВІДОМЛЕННЯ про прийняття працівника на роботу набуло чинності


ПОВІДОМЛЕННЯ

про прийняття працівника на роботу набуло чинності

 

Доброго дня, шановні колеги!

 

27 червня 2015 року  у № 115 газети «Урядовий кур’єр» публікована постанова Кабінету Міністрів України «Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу» від 17 червня 2015 року № 413.

Відповідно до постанови «…повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою до територіальних органів Державної фіскальної служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за формою згідно з додатком до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором одним із таких способів:

— засобами електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису;

— на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

— на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.

Інформація, що міститься у повідомленні про прийняття працівника на роботу, вноситься до реєстру страхувальників та реєстру застрахованих осіб відповідно до Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”.

Таким чином, уже затверджено форму повідомлення, встановлено процедуру повідомлення фіскальних органів про прийнятих працівників.

Якщо перший спосіб повідомлення (надсилання засобами електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису) не викликає особливих запитань, то два наступні не зовсім зрозумілі — що додається до паперового носія (флешка, диск чи ще щось)?  якщо надсилати через пошту, то якою датою фіксуватиметься повідомлення (день здавання листа у поштове відділення чи день отримання цього листа податковим органом)?

Із проханням роз’яснити вказані запитання редакція журналу «Довідник кадровика» звернулася до  ДФС України. Отримана відповідь буде опублікована у журналі.

Нехай щастить!