...
Реєструйся

Працівникам освіти, охорони здоров’я і соцзабезпечення можуть надати можливість працювати і отримувати пенсію за вислугу років


У Верховній Раді зареєстровано проект Закону України від 14.03.2016 р. № 4215 “Про внесення змін до Закону України “Про пенсійне забезпечення” (щодо надання можливості педагогічним, медичним, соціальним та іншим категоріям працівників працювати на своїх посадах після отримання пенсії за вислугу років)”.

Законопроект розроблений з метою надання можливості медичним, педагогічним, соціальним і іншим працівникам працювати на посаді і отримувати пенсію за вислугою років.

На думку автора законопроекту, прийняття запропонованих змін дасть можливість знизити дефіцит кадрового забезпечення освітньої та медичної галузей, підвищити рівень надання послуг у цих сферах, а також створити належні умови для роботи педагогічних, соціальних і медичних працівників.

Звертаємо увагу: про останні зміни у пенсійному законодавстві розповідає стаття Наталі Лаврухиної “Пенсії: огляд змін у 2016 році”. У статті розглянуто зміни щодо пенсійного забезпечення, що відбулися у низці законів, які набули чинності у 2016 році. Зокрема зміни торкнулися пенсійного забезпечення державних службовців — відповідно до якого закону воно тепер здійснюється? Пенсії за вислугу років працівникам авіації і льотно-випробного складу, працівникам освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення, артистам — у якому віці настає право на цей вид пенсії? Чи зберігаються обмеження у виплаті пенсій пенсіонерам, які працюють? Який максимальний розмір пенсії встановлюється у період з 1 січня 2016 року по 31 грудня 2016 року?

Ознайомитися зі статтею можна у №3, 2016 журналу “Довідник кадровика”.