...
Реєструйся

Працівників місцевих держадміністрацій масово скорочуватимуть


Чисельність працівників місцевих держадміністрацій має бути суттєво скорочена. Так зазначено у постанові КМУ від 19 червня 2019 року № 746, якою доведена гранична чисельність працівників місцевих державних адміністрацій із 1 січня 2020 року.

Мінсоцполітики зауважує, що законодавство про працю не передбачає форму та спосіб повідомлення працівника про наступне вивільнення у зв’язку із ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємства, установи, організації, скороченням чисельності або штату працівників. Водночас у разі виникнення трудових спорів власник повинен мати докази, що працівника було повідомлено про відповідне вивільнення за два місяці.

Згідно зі статтею 49-2 Кодексу законів про працю про наступне звільнення у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці, зокрема, ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємства, установи, організації, скороченням чисельності або штату працівників персонально попереджають не пізніше ніж за два місяці (з урахуванням вимог статті 87 Закону України «Про державну службу» від 10 грудня 2015 року № 889-VIII).

Джерело: лист Мінсоцполітики від 24 вересня 2019 року № 10/0/36-19