...
Реєструйся

Президент підписав Закон про корпоративні договори


Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо корпоративних договорів». Про це зазначається у картці відповідного законопроекту на сайті Верховної Ради України. 

У картці документа вказано, що закон було прийнято 23 березня 2017 року, а на підпис Президенту направлено 3 квітня. Майже через рік, 15 лютого 2018 року, закон було повернуто з підписом Президента.

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо корпоративних договорів», зокрема, передбачається доповнення законів України «Про акціонерні товариства» та «Про господарські товариства» новими статтями з метою регламентації питання укладення акціонерами акціонерних товариств та учасниками (засновниками) товариств з обмеженою відповідальністю договорів з метою спільної реалізації їх прав, доповнення Цивільного Кодексу України нормами, які дадуть можливість ефективно задіяти механізм корпоративних договорів у господарських товариствах; а також доповнення закону «Про цінні папери та фондовий ринок» нормами щодо необхідності розкриття інформації про факт укладання договору між акціонерами.

Джерело: ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Чим керуватися під час розроблення Положення про структурний підрозділ
Положення про структурний підрозділ юридичної особи незалежно від її виду і масштабу діяльності, форми власності, рівня підпорядкування є організаційно-розпорядчим документом (далі — ОРД). ...
Алгоритм подання роботодавцями трудової книжки на оцифрування
Роботодавці подають трудові книжки працівників на оцифрування на порталі portal.pfu.gov.ua Першочергово подаються відомості про осіб, які найближчим часом набувають права ...