...
Реєструйся

Президент підписав Закон про відпустки для військових


Президент України Петро Порошенко підписав Закон про внесення змін до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» щодо неврахування часу проїзду у межах України до місця проведення відпустки та назад. Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Закон передбачає, що військовослужбовцям, крім військовослужбовців строкової військової служби, надаються щорічні основні відпустки із збереженням грошового, матеріального забезпечення та наданням грошової допомоги на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення.

Тривалість щорічної основної відпустки для військовослужбовців, які мають вислугу в календарному обчисленні до 10 років, становить 30 календарних днів; від 10 до 15 років – 35 календарних днів; від 15 до 20 років – 40 календарних днів; понад 20 календарних років – 45 календарних днів.

При цьому час, необхідний для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше доби в один кінець, не враховується.

Святкові та неробочі дні при визначенні тривалості щорічних основних відпусток не враховуються.

Окрім того, в особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовцям можуть надаватися відпустки за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення і тривалістю не більш як 10 календарних днів, знову ж без урахування часу, необхідного для проїзду з аналогічними умовами.

Зазначимо, Закон вносить зміни до пунктів 1 і 18 статті 10-1 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» .

Джерело: ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації