...
Реєструйся

Президент схвалив амністію для учасників АТО


Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про амністію у 2016 році», інформує офіційне інтернет-представництво Президента України. «Я підписую Закон України «Про амністію», який дозволяє воїнам — учасникам АТО за неважкі злочини вийти на волю», — сказав Порошенко. Отже, від відбування покарання звільнять учасників антитерористичної операції, яких визнано винними у вчиненні злочину, що не є особливо тяжким злочином проти життя та здоров’я особи та не є діянням, передбаченим частинами 2, 3 і 4 статті 408, статтею 410, частинами 2, 3 і 4 статті 411 Кримінального кодексу України.

Окрім того, за Законом під амністію підпадуть неповнолітні, вагітні жінки, пенсіонери, ветерани війни, ліквідатори ЧАЕС, особи, які мають неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, інваліди першої, другої чи третьої групи, а також хворі на туберкульозу, онкологічні захворювання, СНІД, яких визнано винними у вчиненні умисного злочину, який не є тяжким або особливо тяжким відповідно до статті 12 Кримінального кодексу України, у вчиненні необережного злочину, який не є особливо тяжким відповідно до статті 12 Кримінального кодексу України, а також кримінальні справи стосовно яких за зазначеними злочинами розглянуті судами, але вироки стосовно них не набрали законної сили.

З дисциплінарних батальйонів звільнять військових, засуджених за злочини невеликої та середньої тяжкості; засуджених вперше за тяжкі злочини, якщо вони на день набрання чинності цим Законом відбули не менше половини призначеного строку основного покарання.

Джерело: редакція журналу «Довідник кадровика»

Видання для кадровиків Журнали реєстрації