...
Реєструйся

Президент закликав роботодавців підвищувати зарплати українцям


За словами Порошенка, це є дієвим механізмом для запобігання відтоку робочої сили з країни.

Президент Петро Порошенко закликав роботодавців підвищувати зарплати своїм працівникам в Україні, щоб запобігти відтоку робочої сили з країни.

Про це він сказав під час щорічного послання до парламенту про внутрішнє і зовнішнє становище України.

“Роботодавці дедалі частіше скаржаться не на тиск силових органів, а на дефіцит робочої сили. Залізну завісу на кордоні, як у радянський час, ніхто ставити не буде. Шановні роботодавці, вихід один – збільшуйте зарплати, якщо хочете, щоб українці не їхали за кордон, а працювали у нас”, – сказав він.

При цьому Порошенко дав зрозуміти, що роботодавцям доведеться збільшувати зарплати, якщо вони хочуть виграти конкуренцію за працівників у європейських країн.

“На ринку зарплати ви маєте бути конкурентоспроможними. Я вже говорив, що Україна стає частиною єдиного європейського ринку праці. І тут теж нікуди не дітися від конкуренції”, – сказав він.

При цьому під час виступу голова держави кілька раз вказав на те, що трудова міграція українців є болючою для вітчизняної економіки.

Як повідомляв УНІАН, Кабмін планує цього року забезпечити зростання середньої зарплати в Україні до 10 тисяч гривень.

Джерело: economics.unian.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Комітет з питань організації державної влади рекомендує Раді прийняти за основу законопроєкт щодо забезпечення гідних умов оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування
Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглянув проєкт Закону про внесення змін до Закону ...
Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...