...
Реєструйся

Про довідки ОК-5 та ОК-7: пояснення ПФУ


Пенсійний фонд України (далі — ПФУ) пояснює, що таке довідки ОК-5 та ОК-7 і як їх можна отримати.

Довідки ОК-5 та ОК-7 — це індивідуальні відомості про застраховану особу з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Довідка ОК-5 формується за будь-який період, починаючи з 2000 року, і містить дані щодо суми заробітку для обчислення пенсії, визначення страхового стажу, сплати страхових внесків. На підставі цієї довідки застрахована особа здобуває інформацію щодо набутого страхового й заробітної плати, яка буде врахована при призначенні пенсії.

Довідка ОК-7 містить відомості про суми заробітної плати, з якої сплачується єдиний соціальний внесок, та страховий стаж за період із 2011 року. Зазвичай довідку ОК-7 використовують для визначення страхового стажу для розрахунку сум «лікарняних», нарахування допомоги по безробіттю тощо.

Отримати довідки ОК-5 та ОК-7 можна кількома способами:

  1. Онлайн — через вебпортал електронних послуг ПФУ або в мобільному застосунку «Пенсійний фонд»:
  • натисніть «Вхід» й авторизуйтесь у зручний для Вас спосіб (за допомогою кваліфікованого електронного підпису (далі — КЕП) або логіна, або системи ID.GOV.UA, або Дія.Підпис);
  • у розділі «Комунікації з ПФУ» виберіть пункт «Запит на отримання електронних документів»;
  • у полі «Тип звернення» виберіть «Довідка ОК-5» або «Довідка ОК-7» (загальні дані вже будуть заповнені системою) і надайте згоду на передавання та оброблення своїх персональних даних;
  • після цього натисніть «Відправити до ПФУ».

Довідка формується і надсилається автоматично в особистий кабінет (розділ «Мої звернення»).

  1. Онлайн на порталі «Дія» чи в мобільному застосунку «Дія».
  2. Особисто, звернувшись до будь-якого сервісного центру ПФУ, з паспортом і довідкою про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний код). Довідка видається безоплатно в день звернення.

Замовляйте щоденник діловий. Цей записник не обмежує вас у періоді користування ним, адже він не датований. Натомість містить календар на 2020, 2021, 2022 і 2023 роки та форму річного плану, а також блок корисної інформації на різні випадки життя.

Джерело: фейсбук-сторінка Пенсійного фонду України

Матеріали до теми