...
Реєструйся

Про індексацію стипендій у 2017 році


Міністерство соціальної політики України у листі від 16.03.2017 р. № 30/0/66-17/163У роз’яснило, що у разі підвищення розміру стипендій значення індексу споживчих цін (ІСЦ) приймається за 1 або 100% у місяці, у якому відбувається таке підвищення. Сума індексації в місяці підвищення стипендій не нараховується, якщо розмір підвищення стипендій перевищує суму індексації, що склалася в місяці підвищення стипендії. Якщо розмір підвищення стипендії не перевищує суми індексації, що склалася в місяці підвищення стипендії, сума індексації в цьому місяці розраховується як різниця між сумою індексації та розміром підвищення стипендії.

Оскільки підвищення розміру мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії та соціальної стипендії відбулося в січні 2017 року, то значення ІСЦ у цьому місяці — як для звичайної стипендії, так і для соціальної стипендії — приймається за 1 або 100%.

Для визначення суми збільшення грошового доходу студента береться загальний грошовий дохід студента до підвищення стипендії та грошовий дохід студента в січні 2017 року після підвищення розміру стипендій. Сума індексації зменшується на суму підвищення грошового доходу студента. Якщо сума підвищення грошового доходу студента перевищує суму індексації, то в січні 2017 року індексація не виплачується. Для проведення подальшої індексації індекс споживчих цін має розраховуватися з лютого 2017 року. Коли ж студент втратив право на призначення академічної стипендії й отримував лише соціальну стипендію, а надалі за результатами семестрового контролю академічна стипендія була знову призначена, то обчислення ІСЦ для проведення індексації такої стипендії здійснюється з місяця повторного призначення академічної стипендії. Своєю чергою, нарахування індексації для соціальної стипендії зберігається.

Джерело: редакція журналу «Довідник кадровика»

Видання для кадровиків Журнали реєстрації