...
Реєструйся

Про медогляди та атестацію робочих місць при реорганізації підприємства


 

Торік ми провели на підприємстві чергову атестацію робочих місць за умовами праці. А тепер наше підприємство вирішено ліквідувати зі створенням нового на базі того ж таки виробництва, умови якого не змінилися. Чи будуть дійсні результати тієї атестації для нового підприємства?

Ні, вам доведеться заново провести атестацію робочих місць за умовами праці вже на новому підприємстві. Адже ви тепер не зможете подавати до Фонду соцстрахування інформацію про необхідні виплати та компенсації працівникам за важкий і шкідливий характер праці від імені ліквідованого підприємства.

 

 

Руководство закрывает старое и открывает новое предприятие, которое будет правопреемником старого. Сотрудники переводятся на новое предприятие по процедуре, установленной КЗоТ. Все они прошли периодический медосмотр в ноябре 2013 года. Нужно ли направлять их на предварительный медосмотр перед переводом на создаваемое новое предприятие?

Ні, направляти співробітників на проходження позачергового медичного огляду лише через таку реорганізацію вашого підприємства не потрібно. Це не передбачено наказом Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій» від 21 травня 2007 р. № 246, який нині регулює порядок організації та проведення медичних оглядів персоналу підприємств.

Матеріал надано редакцією журналу «Охорона праці і пожежна безпека»
спеціально для інтернет-порталу «Всеукраїнська асоціація кадровиків»
(детальніше — журнал «Охорона праці і пожежна безпека» № 6, 2014)

kadrovik.ua