...
Реєструйся

Про оплату праці педагогічних працівників спеціалізованих мистецьких шкіл


Відповідно до пункту 2 Положення про мистецьку школу, затвердженого наказом Міністерства культури України від 9 серпня 2018 року № 686, мистецька школа є закладом позашкільної освіти сфери культури і здійснює свою діяльність, зокрема, відповідно до Законів України від 14 грудня 2010 року № 2778-VI «Про культуру», «Про освіту» від 5 вересня 2017 року№ 2145-VIII та 22 червня 2000 року№ 1841-III «Про позашкільну освіту».

Відповідно до пункту 6 наказу Міністерства культури України від 18 жовтня 2005 року. № 745 «Про впорядкування умов оплати праці працівників культури на основі Єдиної тарифної сітки» оплата праці працівників, посади яких не визначені цим наказом, здійснюється відповідно до умов оплати праці аналогічних категорій працівників відповідних галузей бюджетної сфери.

Це значить, що для працівників спеціалізованих мистецьких шкіл застосовуються ті розміри посадових окладів і умови оплати праці, які передбачені для відповідних працівників навчальних закладів та установ освіти.

Умови оплати праці працівників закладів та установ освіти врегульовані, зокрема, Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міносвіти від 15 квітня 1993 року № 102 (далі — Інструкція № 102) та наказом МОНУ від 26 вересня 2005 року № 557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ».

Пунктом 1 Інструкції № 102 встановлено, що умови оплати праці, ставки заробітної плати, посадові оклади, передбачені цією Інструкцією, застосовуються при обчисленні заробітної плати, зокрема, педагогічних і керівних працівників позашкільних закладів, якими і є спеціалізовані мистецькі школи.

Джерело: https://www.zarplata.co.ua

Матеріали до теми


З 01.04.2024 змінюється розмір мінімальної заробітної плати: на які показники це вплине
Мінімальна заробітна плата (МЗП) – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна ...