...
Реєструйся

Проблему осучаснення військових пенсій не вирішено


4 квітня головний редактор системи «КАДРОВИК-онлайн» Анна Мілієнко-Самсонова мала можливість бути присутньою на слуханні у Комітеті з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення на тему: «Проблеми пенсійного забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

У слуханнях взяли участь народні депутати — члени Комітету, представники Міністерства соціальної політики, Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Пенсійного фонду, Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, об’єднань всеукраїнських профспілок та профоб’єднань, інших громадських організацій.

Обговорювалася головна проблема пенсійного забезпечення військовослужбовців — це відсутність механізму перерахунку раніше призначених пенсій, визначеного на законодавчому рівні. Особливу увагу учасники слухань звернули на постанову № 103 «Про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби, та деяким іншим категоріям осіб».

Так, було зауважено, що запропонований Урядовою Постановою № 103 перерахунок пенсій має одноразовий характер і не може системно вирішити проблему осучаснення розмірів військових пенсій, призначених у минулі роки.

Учасники слухань наголосили на необхідності надання можливості за зверненням пенсіонера проводити перерахунок пенсії, призначеної відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» від 9 квітня 1992 pоку № 2262-XII, з урахуванням набутого після призначення військової пенсії страхового стажу.

Придбати доступ Гостьовий доступ

Матеріали до теми


Алгоритм подання роботодавцями трудової книжки на оцифрування
Роботодавці подають трудові книжки працівників на оцифрування на порталі portal.pfu.gov.ua Першочергово подаються відомості про осіб, які найближчим часом набувають права ...