...
Реєструйся

Профспілкова сторона призупиняє участь у засіданнях правління Фонду соціального страхування України


7 листопада Голова правління Фонду соціального страхування України Володимир Саєнко заявив, що профспілкова сторона призупиняє участь у засіданнях правління Фонду.

Таке рішення викликане порушеннями паритетності управління Фондом, яке здійснюється на тристоронній основі між державною стороною і сторонами роботодавців та профспілок.

У заяві В. Саєнко зазначив: «У зв’язку з неконструктивними діями Міністерства соціальної політики України, Комітету Верховної ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів і схваленням ними проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації функціонування системи обов’язкового державного соціального страхування» (реєстр. №2275), який руйнує принципи соціального діалогу та усуває представників застрахованих осіб і роботодавців від участі в управлінні Фондом соціального страхування України, а також ігнорування пропозиції Спільного представницького органу профспілок щодо відкликання вищевказаного законопроекту та підготовки необхідних змін до відповідних нормативно-правових актів за результатами обговорення проблем Фонду, профспілкова сторона призупиняє свою участь у засіданнях правління Фонду до відновлення паритетності представництва та врегулювання ситуації, що склалася».

Описание: C:Userssk11Desktop76705235_734056200408779_4000259039719063552_o.jpg