...
Реєструйся

Профспілки можуть не платити податок на прибуток


З 2015 року змінено порядок оподаткування неприбуткових організацій

Державна фіскальна служба нагадала, що Законом № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів щодо податкової реформи», починаючи з 1 січня 2015 року, змінено порядок оподаткування неприбуткових організацій.

Роз’яснено, що професійний союз, створений відповідно до вимог Закону «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», за своїм правовим статусом відноситься до суспільних об’єднань, які мають право скористатися статусом неприбуткової організації відповідно до положень пп. 133.1.1 п. 133.1 ст. 133 Податкового кодексу.

До внесення змін до Положення про Реєстр неприбуткових установ та організацій профспілкові організації зі статусом юридичної особи, які станом на 31.12. 2014 внесені до Реєстру та відповідають умовам, визначеним пп. 133.1.1 п. 133.1 ст. 133 ПКУ (метою яких не може бути отримання і розподіл прибутку серед засновників, членів органів управління, інших пов’язаних з ними осіб, а також серед працівників таких організацій), продовжують використовувати статус неприбутковості і не є платниками податку на прибуток.

Також повідомляється, що ті установи та організації, які станом на 31.12.2014 були внесені до Реєстру, повинні були подати податковий звіт за 2014 за діючими формами у встановлений для річного звітного періоду термін — протягом 60 календарних днів після закінчення звітного року, тобто не пізніше 2 березня 2015 року.

За матеріалами Юрліги