...
Реєструйся

Пропонується збільшити розмір допомоги при народженні дитини


Законопроектом пропонується № 4314 ст. 12 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» викласти в новій редакції, якою передбачається збільшення загального розміру допомоги при народженні дитини та принципів нарахування допомоги, з урахуванням зміни розміру прожиткового мінімуму протягом всього періоду здійснення виплат державної допомоги по народженню дитини.

Так, допомогу при народженні дитини пропонується нараховувати в розмірах прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, та виплачувати виходячи з розміру прожиткового мінімуму встановленого на момент здійснення виплат допомоги.

Допомога при народженні дитини надаватиметься у такому розмірі:

  • на першу дитину — 34 розміри прожиткового мінімуму (зараз — у сумі, кратній 30 розмірам прожиткового мінімуму);
  • на другу дитину — 63 розміри прожиткового мінімуму (зараз — у сумі, кратній 60 розмірам прожиткового мінімуму);
  • на третю та кожну наступну дитину — 128 розмірів прожиткового мінімуму (зараз — у сумі, кратній 120 розмірам прожиткового мінімуму).

Виплата допомоги здійснюватиметься одноразово: при народженні першої дитини — у розмірі 10 прожиткових мінімумів, при народженні другої дитини — у розмірі 15 прожиткових мінімумів, при народженні третьої та наступної дитини — у розмірі 20 прожиткових мінімумів.

Решта допомоги виплачуватиметься: на першу дитину протягом наступних 24 місяців, на другу дитину — протягом 48 місяців, на третю і кожну наступну дитину — протягом 72 місяців.

Виплата допомоги здійснюватиметься щомісячно в таких розмірах: на першу та другу дитину — в розмірі 100% прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, встановленого на момент здійснення виплати; на третю та наступну дитину в розмірі 150% прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, встановленого на момент здійснення виплати.