...
Реєструйся

При каких условиях зачисляется трудовой стаж ФЛП


Фізичні особи — підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування та які за результатами річного декларування не отримували дохід (не здійснювали діяльність, але державна реєстрація яких не припинена як фізична особа — підприємець), зобов’язані визначити базу нарахування ЄСВ, але не більше максимальної величини бази нарахування ЄСВ. При цьому сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску (п. 2 частина перша ст. 7 Закону № 2464).

Одночасно платники зобов’язані обов’язково подавати звітність з ЄСВ. Лише за умови подання звітності та сплати ЄСВ можливе зарахування страхового стажу фізичним особам — підприємцям.

Звіт до органів доходів і зборів подається страхувальником або відповідальною особою страхувальника за основним місцем взяття на облік як платника ЄСВ в органах доходів і зборів. З метою економії часу при складанні і поданні звітності ДФС України створено електронний сервіс «Електронний кабінет платника податків», який надає можливість створювати, редагувати, підписувати та надсилати звітність з ЄСВ платниками самостійно.

За матеріалами ГУ ДФС у Сумській області

Видання для кадровиків Журнали реєстрації