...
Реєструйся

Прийнято Закон про створення мобілізаційного резерву


До служби у військовому резерві будуть залучені військовослужбовці з бойовим досвідом на сході

Верховна Рада 19 березня прийняла Закон про внесення змін до Закону «Про військовий обов’язок і військову службу» (президентський законопроект № 2377). Передбачається правове регулювання проходження служби у військовому резерві в особливий період.

Встановлено, що залучення в обов’язковому порядку до проходження служби у військовому оперативному резерві першої черги військовослужбовців, які звільнятимуться зі строкової військової служби та військової служби за призовом при мобілізації, на особливий період.

Такі особи за своїми професійними та морально-психологічними характеристиками і станом здоров’я повинні бути придатні до служби у військовому резерві і відповідати встановленим вимогам.

Після завершення особливого періоду громадяни, які проходили службу у військовому резерві першої черги оперативного резерву, мають право в добровільному порядку укласти контракт на проходження служби у військовому резерві.

Як наголошувалося в пояснювальній записці до проекту, прийняття змін обумовлено необхідністю вдосконалення системи забезпечення нацбезпеки та підвищення можливостей українських військових формувань до реагування на загрозу збройної агресії. До служби у військовому резерві будуть залучені військовослужбовці з бойовим досвідом, набутим під час збройного конфлікту на сході.

За матеріалами Юрліги