...
Реєструйся

Призупинено чи не призупинено?


Повідомлення ФСС України: виплати призупинено

20 листопада 2019 року Фонд соцстрахування України (далі — Фонд) вимушено призупиняє перераховувати кошти для виплати матзабезпечення застрахованим особам. Фінансування тимчасово не здійснюватимуть у зв’язку із закінченням кошторисних призначень за зазначеним напрямом, що затверджені бюджетом Фонду. Відповідне повідомлення розміщено на сайті Фонду.

«За чинним законодавством Фонд не може перерахувати кошти за кожним з напрямів фінансування більше, ніж затверджено в бюджеті Фонду на 2019 рік, прийнятому Кабінетом Міністрів України. За напрямом матеріального забезпечення заплановані на рік видатки було вичерпано 19 листопада. Кошти на рахунках є, але з сьогоднішнього дня ми не маємо права їх перерахувати до внесення змін до річного бюджету», — прокоментував директор виконавчої дирекції Фонду Євген Баженков.

Станом на 20 листопада 2019 року загальна сума за заявами-розрахунками, наданими до фінансування у 2019 році з урахування заборгованості на початок року, становить 13,573 млрд гривень, що перевищує кошторисні призначення на рік за відповідною статтею видатків на 1,038 млрд грн.

«Ситуація неприпустима, фактично виплати зупинено через бюрократичні причини. Зараз ми ведемо перемовини із Міністерством соціальної політики, яке, як орган державного нагляду за Фондом, може за погодженням із Міністерством фінансів подати проект внесення відповідних змін на затвердження Кабміну.

Проект змін напрацьований, сподіваюсь, Міністерство соціальної політики найближчим часом його подасть. Щойно Кабінет Міністрів прийме зміни, виплати буде відновлено», — наголосив Євген Баженков.

Страхові виплати, а також фінансування медичних і соціальних послуг для потерпілих на виробництві та реабілітаційного лікування для застрахованих осіб здійснює Фонд у штатному режимі.

Джерело: https://www.fssu.gov.ua

А Міністертво соцполітики проти

У медіа поширили інформацію про нібито призупинення фінансування виплат «лікарняних» у зв’язку з вагітністю та пологами і т. д Фондом соціального страхування України.

Повідомляємо, що це не відповідає дійсності. Станом на сьогодні залишки на рахунку Фонду становлять 429.4 млн грн, що є достатнім для проведення необхідних виплат у поточному місяці. Більше того, надходження до Фонду формуються щодня із сплати єдиного соціального внеску роботодавцями.

Проте «новий» керівник Фонду Євген Баженков, якого минулого тижня Печерський суд Києва поновив на посаді, і був зареєстрований державним реєстратором навіть без повного тексту судового рішення в той самий день, призупинив виплати.

Міністерство соціальної політики вважає цю ситуацію неприйнятною.

18 листопада Міністерство соціальної політики уже звернулося до Міністерства юстиції із проханням скасувати дії державного реєстратора щодо запису в ЄДРПОУ Баженкова Є. В. як директора виконавчої дирекції Фонду.

Міністерство соціальної політики розраховує на об’єктивне та справедливе рішення відповідних органів, які повинні встановити правомірність поновлення Євгена Баженкова.

Мінсоцполітики докладе усіх зусиль для якомога швидшого вирішення ситуації та гарантує поновлення виплат. Для цього урядом було затверджено склад урядової сторони правління Фонду, щоб перевести роботу Фонду в правове поле і уникнути подібних маніпуляцій.

Джерело: https://www.msp.gov.ua/

Матеріали до теми


Профспілка зробила заяву щодо зарплат освітян: подробиці
Профспілка працівників освіти звернулася до Кабінету Міністрів щодо диференціації заробітної плати вчителів, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості та відповідальності ...
Коли слід припинити виплату середнього заробітку мобілізованому працівникові після загибелі, якщо така виплата зберігалася після 19.07.2022 р.
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України (в редакції, що діяла до 19.07.2022; далі — КЗпП) за працівниками, ...
Звільнення працівника після відпустки, наданої «авансом»: як утримати зайві нарахування
Непоодинокими є випадки, коли працівник звільняється після відпустки, яка була йому надана «наперед», тобто за період, який він ще не ...