...
Реєструйся

Роботодавців сотнями запрошують до податкової на розмову про малі зарплати


У січні 2020 року волинські податківці поінформували профільні комісії при органах місцевої влади про 918 випадків, коли роботодавці порушили гарантії в оплаті праці.

Підставою для офіційного інформування органів влади стала подана працедавцями звітність, аналіз якої засвідчив: господарюючі суб’єкти допускають випадки виплати зарплат на рівні менше мінімального.

Саме 249 таких працедавців запросили на засідання відповідних комісій при органах місцевої влади, а 1364 представники господарюючих суб’єктів спілкувалися представниками ДПС щодо причин порушень соціальних гарантій найманим працівникам.

Більшість із заслуханих працедавців дослухалися до аргументів представників органів влади. Зокрема, у звітності, поданій у січні, 973 працедавці відзвітувалися про ріст показників оплати праці. Як наслідок, бюджет додатково отримає 1,3 мільйона гривень ПДФО та 0,1 мільйона гривень військового збору.

В Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: аналіз рівня заробітної плати найманих осіб – одне з пріоритетних завдань в роботі волинських податківців. Саме від показників оплати праці сьогодні залежить не лише фінансування соціальних програм, а й гарантовані державою виплати та майбутнє пенсійне забезпечення кожному працюючому офіційно.

Матеріали до теми


Профспілка зробила заяву щодо зарплат освітян: подробиці
Профспілка працівників освіти звернулася до Кабінету Міністрів щодо диференціації заробітної плати вчителів, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості та відповідальності ...
Коли слід припинити виплату середнього заробітку мобілізованому працівникові після загибелі, якщо така виплата зберігалася після 19.07.2022 р.
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України (в редакції, що діяла до 19.07.2022; далі — КЗпП) за працівниками, ...
Звільнення працівника після відпустки, наданої «авансом»: як утримати зайві нарахування
Непоодинокими є випадки, коли працівник звільняється після відпустки, яка була йому надана «наперед», тобто за період, який він ще не ...