...
Реєструйся

Родичам матерів-підприємців пропонується дозволити декретну відпустку


Ухвалення змін посилить соціальні та трудові гарантії матерям, які вирішили займатися підприємницькою діяльністю

Законопроектом № 3140 про внесення змін до ст. 20 Закону про відпустки пропонується надати можливість іншим особам оформляти відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку, якщо мати дитини зареєстрована як фізособа-підприємець.

Як стверджує автор проекту, нардеп Ю. Вознюк (Народний фронт), прийняття змін посилить соціальні та трудові гарантії матерям, які вирішили займатися підприємницькою діяльністю.

Відзначимо, що чинне законодавство гарантує право інших осіб на використання відпустки по догляду за дитиною, якщо його мати виходить на роботу, але не враховує право матері дитини на заняття підприємницькою діяльністю.

Так, відпустка для догляду за дитиною до 3-річного віку можуть використовувати батько дитини, бабуся, дід чи інші родичі, які фактично доглядають за дитиною, або особа, яка усиновила чи взяла під опіку дитину, і один з прийомних батьків. Таким особам відпустка надається на підставі довідки з місця роботи (навчання, служби) матері дитини про те, що вона вийшла на роботу. Якщо запропонований законопроект візьмуть, окрім такої довідки можна буде подати і документ, що підтверджує реєстрацію матері як ФОП.

За матеріалами ЛІГА:ЗАКОН