...
Реєструйся

Роз’яснено особливості проведення чергової атестації працівників


Дата і термін проведення чергової атестації визначається з урахуванням того, що вона повинна бути завершена до закінчення терміну дії попередньої

У листі № 30/13/116-15 Мінсоцполітики розповіло про термін проведення чергової атестації працівників.

Згідно з п. 4 Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, атестація проводиться атестаційною комісією, склад і повноваження якої визначається наказом підприємства в строки, передбачені колективним договором, але не рідше одного разу на 5 років.

Результати атестації (як вперше проведеної, так і чергової) застосовуються при обчисленні стажу, який дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, впродовж 5 років після затвердження її результатів, за умови, якщо протягом цього часу на цьому підприємстві не змінювалися докорінно умови і характер праці (виробництво, робота, робоче місце), що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах (п. 4.2 Порядку застосування Списків № 1 і № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників при обчисленні стажу роботи, дає право на пенсію за віком на пільгових умовах).

Тобто, дата і термін проведення чергової атестації визначається з урахуванням того, що вона повинна бути завершена до закінчення терміну дії попередньої атестації.

Отже, у разі порушення строку проведення чергової атестації для заліку періодів роботи працівників, що перевищують 5-річний період, немає підстав.

За матеріалами Юрліги