...
Реєструйся

Ризики застосування аутстафінгу: роз’яснює дфс


Cпеціалісти управління оподаткування податків і зборів з фізосіб ГУ ДФС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі продовжують відстежувати поширену практику платників податків Херсонщини мінімізувати свої витрати шляхом тимчасового залучення до виконання робіт найманих працівників за договорами аутстафінгу.

Нажаль існують компанії – аутстафери, які фактично роблять вигляд, що оформлюють працівників у свій штат по всім правилам, а насправді просто беруть гроші з клієнтів за послуги аутстафінгу. А от про відповідальність за нарахування та перерахування податків та зборів з ПДФО, військового збору та ЕСВ у визначені законодавством терміни забувають.

Так, за результатами документальних позапланових виїзних перевірок ТОВ «А» та ТОВ «Б», що здійснюють діяльність у сфері реалізації автотранспорту та є офіційними дилерами відомих світових автовиробників, проведених спеціалістами управління у листопаді 2018 року, встановлено, що зазначені підприємства використовували працю найманих осіб за договором аутстафінгу з ТОВ «С» без належного оформлення трудових відносин та сплати податків і внесків до бюджету.

Підприємство «С» не надавало до органів ДФС звіти про суми нарахованої зарплати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ, податкові розрахунки сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку. Це свідчить про відсутність працівників (штатних та позаштатних) та сплати відповідних податків та внесків із виплаченої зарплати за договором аутстафінгу до бюджету.

Як наслідок, ревізори донарахували ТОВ «А» 732,2 тис. грн. (у тому числі штрафних санкцій – 278,4 тис. грн.) ПДФО, ЄСВ та військового збору, а ТОВ «Б» – 522,2 тис. грн. (у тому числі штрафних санкцій – 197,2 тис. грн).

За повідомленням ГУ ДФС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації