...
Реєструйся

Що передбачатиме Єдиний державний реєстр військовозобов’язаних


На сайті Верховної Ради України з’явився текст поданого Урядом законопроекту про Єдиний державний реєстр військовозобов’язаних (№ 2504а).

У документі зазначено, зокрема, таке:

1. Єдиний державний реєстр військовозобов’язаних (далі — Реєстр) — автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для накопичення, зберігання, обробки даних, які містять установлені відомості, та користування ними, створена для забезпечення військового обліку громадян України військовозобов’язаних (призовників).

2. Забезпечувати ведення Реєстру, організовувати уточнення облікових даних військовозобов’язаних (призовників), забезпечувати наповнення й уточнення бази даних Реєстру будуть районні (міські) військкомати як органи ведення Реєстру.

3. До Реєстру заносяться та зберігаються в базі даних такі відомості про військовозобов’язаних (призовників):

  • персональні дані (зокрема, також й місце проживання та місце перебування; відомості про зайнятість (код підприємства, місце роботи, посада); відомості про притягнення до кримінальної відповідальності; відомості про дату виїзду за межі України та дату повернення на територію України;
  • службові дані (зокрема, дані щодо військового обов’язку (досягнення призовного віку та постановка на військовий облік, призов на військову службу, вид проходження військової служби, звільнення з військової служби, зарахування в запас або у відставку, виключення з військового обліку (поновлення), наявність відстрочки від призову)).

4. Формування бази даних Реєстру на етапі його введення в експлуатацію здійснюється шляхом перенесення відомостей, наданих ЦВК, Держприкордонслужбою, МОН, ДМСУ, ДФС, а також перенесення даних військовозобов’язаних (призовників) із облікових карток та особових справ військкоматами.

5. Військовозобов’язаний (призовник) матиме право:

  • отримувати інформацію про своє включення (невключення) до Реєстру та про відомості щодо себе, які внесені до Реєстру;
  • звертатися до відповідного органу ведення Реєстру з мотивованою заявою щодо неправомірного включення (невключення) до Реєстру запису щодо себе, виправлення недостовірних відомостей Реєстру.

Джерело: www.interbuh.com.ua

Видання для кадровиків