...
Реєструйся

Щодо індивідуального розміру пенсії


Мій чоловік має понад 35 років стажу, вийшов на пенсію в 2014 році. Хоча роботу не залишив і зараз ще працює водієм. Проте пенсію йому нарахували меншу, ніж у мене, хоча в мене і стаж менший, і заробітна плата теж була суттєво меншою. Як таке може бути?

Розмір пенсії кожного пенсіонера, обчислений за нормами Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі – Закон 1058), визначається індивідуально з урахуванням набутого особою страхового стажу та отриманого заробітку, з якого сплачувалися страхові внески.

Відповідно до статті 27 Закону 1058, для визначення розміру пенсії за віком коефіцієнт страхового стажу застрахованої особи множать на заробітну плату (дохід) застрахованої особи, з якої обчислюється пенсія.

Коефіцієнт страхового стажу з урахуванням періодів до набрання чинності цим Законом не може перевищувати 0,75, а для осіб, які працювали в особливо шкідливих умовах праці за Списком №1 чи на підземних роботах – 0,85.

Статтею 40 Закону визначена методика обчислення заробітної плати для призначення пенсії, згідно якої помісячно  визначається коефіцієнт заробітної плати як частка від ділення місячної заробітної плати на середню заробітну плату працівників, зайнятих у галузях економіки України, за відповідний місяць.

Таким чином, розмір пенсії кожної особи є індивідуальним і залежить від набутого особою страхового стажу та отримуваної заробітної плати, року виходу на пенсію, а також доплат, підвищень та надбавок до пенсії, право на встановлення яких підтверджено відповідними документами.

Крім того, у разі зміни прожиткового мінімуму проводяться перерахунки доплат, підвищень, надбавок, встановлених до пенсії, розмір яких визначається у відсотках від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

З 01.10.2017 проведено перерахунок пенсії особам, яким, зокрема, призначено пенсію згідно Закону 1058, з урахуванням показника середньої заробітної плати за три календарні роки (2014-2016) – 3764,40 грн. та прожиткового мінімуму в розмірі 1452,00 грн. Цей перерахунок проведено автоматично.

Джерело: www.pfu.gov.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Оплата надурочних робіт при підсумованому обліку робочого часу
Згідно зі статтею 61 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП) на безперервно діючих підприємствах, в окремих виробництвах, цехах тощо та на деяких видах робіт, ...
Соціальна відповідальність роботодавця охоплює за певних умов і пенсійне забезпечення колишніх працівників
Соціальна відповідальність роботодавця (його правонаступника) охоплює не лише економічні обов’язки перед працівниками, а й містить соціальну й етичну складову, що ...
У зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму разом зі щорічною індексацією буде здійснено перерахунок пенсій
Відповідно до пункту 8 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» з 1 березня 2024 року ...