...
Реєструйся

Щодо надання сімейним фермерським господарствам (СФГ) додаткової фінансової підтримки


Мінагрополітики розробило проект урядової постанови, яким пропонується механізм надання сімейним фермерським господарствам (далі — СФГ) додаткової фінансової підтримки через механізм доплати на користь застрахованих осіб — голови і членів СФГ — єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Право на доплату буде поширюватися на СФГ без статусу юридичної особи (ст. 81 Закону України «Про фермерське господарство» від 19 червня 2003 року № 973-IV) і є платниками єдиного податку четвертої групи.

Програма доплати розрахована на 10 років з поступовим зменшенням з 90% в перший рік до 10% в 9 і 10 роки. Другу частину (відповідно від 10 до 90%) буде сплачувати СФГ.

Разом з тим, у разі, якщо за підсумками звітного року доплата державою не буде виплачена в повному обсязі, то погашення цієї частини ЄСВ покладатиметься на голови і членів СФГ — за цим простежить податкова.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...