...
Реєструйся

Щодо укладення контракту з керівниками комунальних закладів культури


Відповідно до частини першої статті 21 Закону України “Про культуру” (далі – Закон) керівники комунальних закладів культури призначаються на посаду шляхом укладення з ними контракту строком на п’ять років за результатами конкурсу.

Частиною п’ятнадцятою статті 215 Закону передбачено, що керівник органу управління зобов’язаний призначити переможця конкурсу керівником комунального закладу культури не пізніше двох місяців з дня оголошення конкурсу. Підставою для видання наказу про призначення керівника комунального закладу культури є підписання контракту. Істотні умови контракту публікуються на офіційному веб-сайті органу управління не пізніше наступного дня після його підписання.

Відповідно до частини першої статті 32 Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП) переведення на іншу роботу на тому ж підприємстві, в установі, організації, а також переведення на роботу на інше підприємство, в установу, організацію або в іншу місцевість, хоча б разом з підприємством, установою, організацією, допускається тільки за згодою працівника, за винятком випадків, передбачених у статті 33 цього Кодексу, та в інших випадках, передбачених законодавством.

Також відповідно до частини першої статті 38 КЗпП працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це власника або уповноважений ним орган письмово за два тижні. У разі коли заява працівника про звільнення з роботи за власним бажанням зумовлена неможливістю продовжувати роботу, власник або уповноважений ним орган повинен розірвати трудовий договір у строк, про який просить працівник.

В даному випадку, на нашу думку, можна застосовувати будь-який із вищенаведених способів.

Лист Мінсоцполітики від 15.11.2017 р. N 487/0/22-17

Джерело: buhgalter.com.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації