...
Реєструйся

Щодо врахування перерахованої на нове місце роботи компенсації за невикористану відпустку при розрахунку лікарняного


Чернігівська міська виконавча дирекція обласного відділення ФСС з ТВП  зазначила, що перерахована на нове місце роботи компенсація за невикористану відпустку не враховується при розрахунку лікарняного.

Так, фахівці відомства нагадують, що в разі переведення працівника на роботу на інше підприємство грошова компенсація за невикористані ним дні щорічних відпусток за його бажанням повинна бути перерахована на рахунок підприємства, на яке перейшов працівник.

При цьому нарахування та сплата єдиного внеску відбувається на попередньому місці роботи, а відповідно, відбивається в звіті з ЄСВ попереднім роботодавцем.

На новому місці роботи роботодавець не буде відображати в звіті з ЄСВ суми перерахованої компенсації за невикористану відпустку. Тому при розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності в період знаходження в трудових відносинах на новому місці роботи сума перерахованої компенсації за невикористану відпустку не враховується. Оскільки середня заробітна плата для розрахунку лікарняних обчислюється на підставі відомостей, що включаються до звіту з ЄСВ.

При цьому фахівці ФСС з ТВП зазначають, що дні щорічної відпустки не виключаються з розрахункового періоду.

Джерело: www.fse.gov.ua