...
Реєструйся

Що чекає на військових та військовозобов’язаних, які мають статус обмежено придатних


Підписаний Президентом Закон України № 3621-IX, який, зокрема, передбачає скасування статусу «обмежено придатний», був опублікований 4 квітня, а набуває чинності 4 травня. Розберемося, що чекає на військових та військовозобов’язаних, які мають цей статус.

Отже, скасування статусу «обмежено придатний» не означає автоматичний перехід до статусів «придатний» або «непридатний». Обмежено придатні громадяни мають повторно пройти ВЛК протягом 9 місяців після набрання чинності законом, тобто до 04 лютого 2025 року.

 

Після повторного огляду військові, які визнані непридатними, — будуть звільнені з військової служби, а визнані придатними — продовжать службу.

Журнал обліку результатів перевірки стану військового обліку
Формат (розмір): 210×297 мм • Обсяг: 60 с.

Військовозобов’язані, визнані непридатними, будуть виключені з військового обліку, а визнані придатними — можуть проходити службу.

До 4 серпня уряд має визначити оновлений перелік захворювань для визначення придатності/непридатності до військової служби.

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Військовий облік: методика ведення. Спецвипуск № 2, 2023

Матеріали до теми


Рада проголосувала за Закон про страховий стаж осіб, які працювали за кордоном
Верховна Рада України 25 квітня 2024 року прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання питання ...
Що робити, якщо працівник, який виїхав за межі території України, по закінченню 90 календарних днів відпустки без збереження зарплати не стає до роботи?
Працівник, який використав 90 календарних днів відпустки на підставі частини 4 статті 12 Закону України від 15 березня 2022 року ...