...
Реєструйся

Скасовано низку наказів міністерств, які не відповідають чинному законодавству


Кабінет Міністрів України вжив заходів щодо зменшення нормативно-правових актів, які втратили актуальність та встановлюють регуляторні бар’єри для ведення бізнесу. Зокрема, скасовано деякі накази міністерств та інших центральних органів виконавчої влади. Прийняття даного рішення зумовлене внесенням змін до низки законів України, зокрема «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», «Про охорону праці», «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», а також втратою чинності Закону України «Про пожежну безпеку». Документ приводить у відповідність до норм законодавства нормативно-правові акти міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

Зазначимо, що перелік наказів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, що скасовуються, наведено у додатку до розпорядження Кабміну «Про скасування деяких наказів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади» від 10 березня 2017 року № 166-р.

До того ж рекомендовано НКЦПФР, НКРЕКП, НКРЗІ переглянути власні нормативно-правові акти за переліком та привести їх у відповідність з вимогами чинного законодавства.

Розпорядження набрало чинності 21 травня 2017 року.

Джерело: редакція журналу «Довідник кадровика»