...
Реєструйся

Скільки становитиме компенсація за працевлаштування ВПО?


За словами Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, ухвалено рішення, згідно з яким сума компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (далі — ВПО) зросте до 6700 грн.

«Повномасштабна війна спричинила стрімке зростання кількості внутрішньо переміщених осіб. За минулий рік 1,8 млн українців отримали допомогу від держави як переселенці на суму близько 53,5 млрд грн. Важливо, що послуги з оформлення статусу ВПО стали доступнішими завдяки цифровізації. А на цей рік нарахування допомоги переселенцям ми продовжили автоматично», — відзначив очільник Уряду.

Також він зауважив, що компенсація роботодавцям по 6500 грн протягом двох місяців за кожного працівника-переселенця стала важливою складовою підтримки ВПО. Минулого року в межах цієї програми виплачено майже 199 млн грн. За словами Дениса Шмигаля, рішення про збільшення суми компенсації стимулюватиме бізнес активніше залучати на свої підприємства ВПО.

Отримайте доступ до вебінару «Трудові відносини в період воєнного стану: новації законодавства».

Джерело: Урядовий портал

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...
ТЦК та СП ігнорує відстрочку заброньованого: чи можна оскаржити в суді?
Вже понад рік діє оновлений порядок бронювання. Він надає можливість бізнесу подавати на бронювання критично важливих працівників і отримувати для ...