...
Реєструйся

Служба діловодства: підстави, порядок, документи


Практично на кожному підприємстві, в установі, організації (далі — підприємство) і навіть у деяких фізичних осіб — підприємців у тому чи іншому вигляді є своя служба діловодства.

На невеликих підприємствах відповідні функції служби із забезпечення документування управлінської інформації та організації роботи із службовими документами може виконувати лише один працівник, іноді й на «півставки». Якщо підприємство поступово збільшує обсяг своєї діяльності або приватний підприємець змінює організаційно-правову форму своєї діяльності і засновує «повноцінне» підприємство приватної форми власності, постає і питання про доцільність утворення на підприємстві окремого структурного підрозділу, який би спеціалізувався на організації і здійсненні роботи з управлінськими документами, а за потреби — й на інших суміжних видах діяльності. Про порядок утворення такого структурного підрозділу на підприємстві, а також оформлення відповідних організаційних документів ми і розповімо у статті.

Докладнiше

Також із статті ви дізнаєтеся:

  • правова основа для утворення структурного підрозділу з діловодства;
  • вибір виду структурного підрозділу з діловодства;
  • чисельність працівників служби діловодства;
  • структура й штатна чисельність;
  • добір назв посад працівників структурного підрозділу з діловодства;
  • основні професійні назви робіт, пов’язані з виконанням керівних функцій у сфері діловодства.

Ви завжди маєте можливість поставити запитання нашим експертам через сервіс «ОНЛАЙН ЗВ’ЯЗОК».

«КАДРОВИК-онлайн» — це мінімум академізму і максимум практики.

Придбати доступ Гостьовий доступ

Матеріали до теми


Алгоритм подання роботодавцями трудової книжки на оцифрування
Роботодавці подають трудові книжки працівників на оцифрування на порталі portal.pfu.gov.ua Першочергово подаються відомості про осіб, які найближчим часом набувають права ...