...
Реєструйся

Стресостійкість — запорука плідної роботи


Тривалий стрес виснажує людину і на фізіологічному, і на емоційному рівнях. Саме тому організм людини чутливіше та гостріше реагує на подразники, збільшується тривожність, рівень страху. Постійна концентрація та очікування чогось виснажує, ми стаємо апатичними, депресивними, менш терпимими, менш емпатичними, гірше регулюємо свою поведінку. Але цьому можна завадити – треба турбуватися про себе і зміцнювати тим самим своє ментальне здоров’я.

Саме з метою формування культури піклування про ментальне здоров’я, за ініціативою Олени Зеленської запроваджена Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?» направлена на оволодіння основними техніками підтримки психічного здоров’я, пошуки джерела відновлення, навчання допомагати іншим.

Дізнатися більше, як виявити стрес у себе чи близьких, як підтримати, контролювати і допомогти собі та іншим людям, можна за посиланням.

Читайте також: Держава консолідує зусилля у сфері охорони психічного здоров’я

 

Не потрібно ставити життя на паузу. Турбуйтеся про працівників

Будь-яка ситуація чи період рано чи пізно завершується. Життя продовжується, тому не потрібно ставити його на паузу. Кожна людина має право радіти, сміятись, а також плакати, сумувати, горювати – прожити травмуючи події і рухатись далі.

 

Кожен суб’єкт господарювання має можливість потурбуватися про психічне здоров’я працівників на робочому місці запроваджуючи та реалізуючи на підприємстві  програму психосоціальної підтримки. Допомога з боку роботодавця покращить ментальне здоров’я працівників, тим самим підвищить якість життя осіб, допоможе пережити тяжкі часи, сприятиме позитивному соціально-психологічному клімату в колективі, зниженню частоти та тяжкості наслідків травматичних подій для осіб, попереджуватиме непрацездатність громадян, що мають проблеми з психічним здоров’ям.

Читайте також: Психологічна підтримка на робочому місці

Джерело: Управління Держпраці

Передплата

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...