...
Реєструйся

Держава консолідує зусилля у сфері охорони психічного здоров’я


Цього тижня, 28 листопада 2023 року, відбулося розширене засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації проти України (далі — МКР). До складу Міжвідомчої координаційної ради входить Голова Комітету Галина Третьякова.

 

Про впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я

Розширене засідання МКР відбулося у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської з розроблення та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я.

Під час заходу були, зокрема, заслухані звіти міністерств щодо стану впровадження пріоритетних проєктів Всеукраїнської програми ментального здоров’я у 2022 – 2023 роках та ключові напрями галузевої політики з інтеграції ментального здоров’я.

Читайте також: Дбаймо про ментальне здоров’я працівників

Впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я та забезпечення громадян України доступною психосоціальною підтримкою є однією з найважливіших та необхідних допомог кожному під час широкомасштабного воєнного вторгнення росії на територію нашої держави.

 

Державна позиція щодо охорони психічного здоров’я

Органи влади всіх рівнів продовжать консолідувати зусилля для формування та реалізації державної політики у сфері охорони психічного здоров’я, а також оперативного прийняття рішень з питань надання психосоціальної допомоги постраждалому від війни населенню.

 

Агресор має відповісти та відшкодувати всі понесені Україною та українцями збитки за неспровоковану на нашій землі війну, за злочини проти людства на українській землі.

В листопаді 2023 року у Верховній Раді України було зареєстровано урядовий проєкт Закону про облік осіб, життю та здоров’ю яких завдано шкоди внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України за реєстр. №10256. Головним в опрацюванні цього законопроєкту визначено Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Читайте також: Дискримінація за ознаками стану здоров’я є неприпустимою: роз’яснення Держпраці

Законопроєкт, зокрема, передбачає відшкодування агресором шкоди за наслідки психологічної травми (законопроєктом визначено, що шкода життю та здоров’ю виникає, зокрема, у випадку психічних розладів внаслідок психологічної травми).

Джерело: ВРУ

Сервіс «ГАРЯЧА ЛІНІЯ» для кадровика

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...